borstvoedingsforum.nl bv logo

Borstvoedingsproblemen door kma?

Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp
Auteur :: Volgende bericht
Cassie15


BerichtOnderwerp: Borstvoedingsproblemen door kma?    Geplaatst: Wo 17 Jun, 2015 12:13 Reageer met quote

Hoe begin ik mijn bericht? Laat ik beginnen met: Helaas ben ik gestopt met borstvoeding terwijl dat achteraf bezien waarschijnlijk niet nodig was met de informatie die ik nu heb. Graag zou ik hier toetsen of deze informatie juist is en ervaringen van andere moeders horen. Mijn verhaal....

Na de geboorte van mijn zoontje was het heel erg moeilijk om mijn zoontje voor het eerst aan te leggen. Hij snapte niet goed hoe hij moest aanhappen en gaf snel op. Na met een aantal tussen poten het geprobeerd te hebben, moest hij eerst een tijdje op mijn vinger zuigen om het zuigen te oefenen. Daarna lukte het wel om hem goed aan te leggen. De dagen erna ging het aanleggen ook zeer moeizaam ondanks hulp van gespecialiseerde kraamverzorgster en verloskundige met kloven tot gevolg. Maar uiteindelijk had mijn zoontje het door, heelde de kloven en zag ik het rooskleurig in. Echter bleef mijn zoontje heel vaak vragen om voeding, gemiddeld 14 keer per dag en dan dronk hij lang. Hij spuugde veel en had last van hevige krampen. Hij huilde heel veel. Ik ging er fysiek en mentaal bijna aan onderdoor. Om mezelf te ontzien ben ik na 4 weken ook gaan kolven en kreeg mijn zoontje af en toe de fles. Dat was moeilijker dan gedacht, want ook nu hebben we lang moeten zoeken naar een fles en speen waar mijn zoontje uit kon drinken zonder verslikken e.d. Ook na de fles moest hij spugen, hikken en had hij krampjes. Ook bleef hij heel vaak vragen om voeding en bleef veel huilen. Lactatiekundige om raad gevraagd, maar aanleggen en drinkgedrag was goed. Het was gewoon een baby die graag wilde drinken. Ten einde raad ben ik overgestapt op kunstvoeding omdat ik het echt niet meer trok en bang was om in een depressie of zoiets te raken. Bij mijn zoontje namen de krampjes en het spugen alleen maar toe. Alleen 's nachts was mijn zoontje een paar uur stil of als hij op mijn pink mocht zuigen (fopspeen weigert hij). Afgelopen maandag ben ik naar de huisarts geweest om te vragen of dit wel normaal is. Hij is nu 8 weken en er is niks geen verbetering te zien. De huisarts denkt aan koemelkallergie met reflux. Meteen begonnen met dieetvoeding en na de eerste voeding was mijn zoontje minder huilerig, kon slapen in zijn eigen bed en spuugde bijna niet. Nu 2 dagen later gaat het eigenlijk heel erg goed. Lukt me dus duidelijk wat het is. De verpleegkundige van het consultatiebureau zei dat mijn zoontje misschien zo vaak aan de borst wilde drinken om de pijn van (verborgen) reflux tgv koemelkallergie weg te drinken. Zou dat kunnen? Als dat zo is dan had ik met een aangepast dieet en wellicht medicatie voor reflux gewoon borstvoeding kunnen geven. Heel jammer. Ik hoop dan maar dat mijn verhaal andere moeders en kindjes dit leed kan besparen.

Sorry voor mijn lange verhaal. Ik moest het even ergens kwijt. En dan het liefst bij mensen die begrijpen hoeveel pijn het doet als blijkt dat stoppen wellicht niet had gehoeven. Niet iedereen begrijpt dat.
:: Volgende bericht
Berichten van afgelopen:   
Onderwerp Auteur Datum/Tijd
icon Borstvoedingsproblemen door kma? Cassie15 (Gast) 17 jun 2015, 12:13
       icon Sterkte! sanneth 17 jun 2015, 12:26
             icon mijn ervaring morri 17 jun 2015, 14:53
                   icon Ook Lin 17 jun 2015, 15:09
                         icon hier ook Echidna 17 jun 2015, 15:14

Ga naar:  

Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls