borstvoedingsforum.nl bv logo
Borstvoedingsforum.nl forum index
Gedragsregels

Gedragsregels

Iedere deelnemer aan dit Forum dient zich te houden aan de volgende richtlijnen
Verder nog dit
Tips voor zorgvuldig internetgebruik

Gedragsregels
Iedere deelnemer aan dit Forum dient zich te houden aan de volgende richtlijnen
1. Gesprekken gaan alleen over borstvoeding en daaraan gerelateerde onderwerpen. Voor andere onderwerpen kun je terecht op diverse andere fora.

2. De Samenwerkende Borstvoedingsorganisaties SBO bieden op deze website de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en elkaar te ondersteunen. De informatie is niet bedoeld als een officieel advies.
Raadpleeg altijd een lactatiekundige of een arts indien je twijfelt aan je eigen gezondheid of de gezondheid van je kind.

3. De Samenwerkende Borstvoeding Organisaties zijn niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de informatie op websites van derden, ook als ze vanaf dit forum gelinkt worden.

4. De SBO is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden in de op dit forum aangeleverde informatie.

5. Het Borstvoedingsforum is niet de geŽigende plaats voor het aanbevelen van medische behandelingen of medicatie. Hieronder vallen ook alternatieve middelen en therapieŽn. Verwijzen naar pagina's waar een deelnemer zelf informatie kan vinden behoort wel tot de mogelijkheden. Net als het delen van eigen ervaringen op dit gebied. Als je vragen hebt over het gebruik van geneesmiddelen tijdens de borstvoedingsperiode, kijk dan eens op Kenniscentrum Borstvoeding en neem contact met een lactatiekundige voor een telefoon- of email-consult. Zie de Telefoonnummers bovenaan de site.

6. Het Borstvoedingsforum dient toegankelijk te zijn voor iedereen. De omgangsvormen moeten behoorlijk zijn. Iedereen dient gerespecteerd te worden in de keuzes die zij maakt.

7. Op het Forum hanteren we een vriendelijke en ondersteunende gespreksstijl. Het doel van het Forum is het uitwisselen van steun en informatie; daarom is het Forum niet de aangewezen plek voor heftige discussies. Een al te provocerende discussiestijl - die wel past op sommige andere (discussie)fora - wordt hier niet toegelaten.

8. Dit forum heeft als doel moeders te ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Trolling is niet toegestaan.
We verwachten van bezoekers dat ze zich aanpassen aan de forumcultuur. Reacties die duidelijk tegen de gevestigde orde ingaan worden niet geaccepteerd.

9. Het is prettig als je een (schuil)naam invult als je een bericht plaatst. Verplicht is het niet, maar het maakt het communiceren prettiger.

10. Quoten dient om je reactie te verduidelijken, je haalt even aan waar je op reageert om duidelijk te maken in welke context je reactie gezien kan worden. Het is niet de bedoeling om hele berichten te quoten! Quote ook niet als je direct op een kort bericht reageert; reageer je op meerdere berichten dan kan het kort quoten juist wel weer heel nuttig en handig zijn!

11. Niets van dit forum mag zonder toestemming van de beheerders van het forum en/of de schrijvers van de bijdragen worden gekopieerd of anderszins overgenomen.

12. Foto's plaatsen is in beperkte mate toegestaan en alleen als ze tot doel hebben de tekst te verduidelijken. Als je aangemeld bent kan je een automatische handtekening, foto en avatar in je profiel opnemen.

13. Het Borstvoedingsforum is niet bedoeld voor het aanbieden of vragen van produkten als borstkolven, donormelk ed.

14. Het maken van reclame voor eigen producten is niet toegestaan.

15. Het noemen van merken van kunstvoeding is niet toegestaan, tenzij het voor de goede begrijpelijkheid van het bericht noodzakelijk is.

16. Als je je voor het forum registreert, kun je in je profiel een onderschrift (handtekening) aanmaken. Je mag hierin de volgende dingen vermelden:
- je naam en eventuele functie (als die relevant is voor het borstvoedingsforum)
- de namen en leeftijden of geboortedata van je kinderen
- maximaal 1 ticker
- maximaal 1 regel met een link naar een artikel, forum of website, met een beschrijvende, maar niet wervende tekst.
De beheerders kunnen een onderschrift aanpassen of verwijderen als zij deze niet geschikt vinden. Je krijgt hiervan dan bericht.

17. Het plaatsen van hetzelfde bericht in verschillende subfora is over het algemeen niet toegestaan.


Ga omhoog naar de lijst met onderwerpen
Verder nog dit
Wil je op het forum een oproep plaatsen voor een artikel, onderzoek, bijeenkomst, scriptie o.i.d. vraag dan vooraf even toestemming aan het Forumbeheer via beheer@borstvoedingsforum.nl

Het Borstvoedingsforum heeft een zoekfunctie, je kunt hier op steekwoord zoeken naar antwoorden op veel voorkomende vragen. Ook via artikelen en links kun je veel antwoorden en meer informatie vinden. Op het forum worden regelmatig afkortingen gebruikt, hier kan je opzoeken wat ze betekenen. Heb je vragen of het wat en hoe van het plaatsen van berichten, kijk dan in de help.

De Samenwerkende Borstvoeding Organisaties willen waarschuwen voor mensen die vragen om moedermelk. Hoewel het bijna altijd gaat om bonafide verzoeken van integere mensen, zijn er ook mensen die moedermelk willen hebben om vreemde redenen. Een bonafide verzoek om moedermelk kan gedaan worden via het Moedermelknetwerk. Geef nooit je adres, je telefoonnummer of andere persoonlijke gegevens aan iemand op het forum!

Als je wilt dat je bijdrage behouden blijft op de eigen-ervaringen pagina van de VBN, dan kun je de tekst sturen naar: beheer-vbn@borstvoeding.nl.
Ga omhoog naar de lijst met onderwerpen
Tips voor zorgvuldig internetgebruik
Wees je ervan bewust, bijvoorbeeld bij het posten van foto's van intieme aard, dat veel fora openbaar zijn en dat iedereen er een kijkje kan nemen en items kan downloaden.

Wees je daar ook van bewust bij het plaatsen van foto's op je eigen website. Als je intieme foto's hebt op je website, zet het adres van die website dan bij voorkeur niet op dit forum of op andere ouderschapsfora waarop borstvoeding een veel voorkomend onderwerp is.

Wees ook voorzichtig met het vermelden van je adres en andere persoonlijke zaken op privť internetpagina's.

Vragen of opmerkingen? Stuur 'n mailtje naar beheer@borstvoedingsforum.nl!
Ga omhoog naar de lijst met onderwerpen

Ga naar: